14 září 2014

Pražákům těm je tu hej

Zdrojovna

Zdrojovna je místo, kde se odpad změní v poklad, nebo alespoň tak tomu říká skupinka mladých nadšenců, kteří si řekli dost vyhazování věcí, které se dají předělat a vytvořit z nich tak zcela nový kousek. Zdědili jste po babičce starou židli, která je potřeba ošmirglovat, natřít, nebo rozřezat a použít ji jako něco jiného? Zdrojovna vám pujčí nářadí, nebo tam židli nechte a vyberte si něco z už přetvořených výrobků. Zdrojovna je sběrný dvůr, půda, sklep a tátova dílna dohromady!

zdroj:zdrojovna.cz

Pracovna v parku

Chcete si užít ještě pár dní sluníčka a posedávání venku na čerstvém vzduchu? Bohužel před sebou máte horu práce na počítači, která vyžaduje připojení k internetu? Není problém v Riegrových sadech totiž vymysleli pracovnu v parku s wifi připojením. No a pokud vám dojde šťáva v počítači, není nic jednoduššího než se mrknout pod lavičku a zapojit se.

zdroj:pracovnavparku.cz

Sportovna Radlická
https://www.facebook.com/Radlicka

Na Radlické to žije! Kuba, Lukáš, Kačka, David, Radek a spousty dalších tam ze staré budovy drážního skladu vytvářejí netradiční sportovní centrum, ve kterém by všechny věci měli byt mobilní, takže náčiní se odnese a prostor je připraven na večerní párty!

zdroj:Sportovna Radlická

Nádraží Žižkov

Z nepoužívaného nádraží, to mělo být velké obchodní centrum, nakonec se ale tahle industriální budova po dlouhých dohadech stala kulturní památkou. Kultura zvenku, kultura uvnitř, koncerty, výstavy, debaty, filmová představení, která vás díky unikatnímu prostředí bezvadně vtáhne do děje. A od jedný odpoledne vám k tomu všemu udělaj i kafe!

zdroj:nakladovenadrazizizkov.cz

Prazelenina Holešovice (a jiné)

Jako vesničance v Praze mi tu kromě klidu a po ránu kokrhajcího kohouta chybí ještě jedna podstatná věc a tou je zahrada. Ta chvíle, když máte chuť na zeleninový salát a rajče s okurkou máte před domem, nehledě na relaxaci při rejpání v hlíně. Pokud tedy zrovna nemáte mega balkon, nebo zahrádku za městem a rádi by jste pěstovali zeleninu a mezilidské vztahy, Prazelenina je to pravé pro vás! 
Podobné projekty najdete taky Zebra na Braníku, Kuchyňka v Libni, Ulitej záhon na Krejcárku, Smetanka na Praze 2 a mnoho dalších a nejen v Praze! 

zdroj:prazelenina.cz

Kreslírna

Ateliér Kreslírna na Letné nabízí kurzy kresby, malby, grafiky, přípravu na přijímací zkoušky nebo lekce s rodiči a dětmi. Jak sami píšou vycházejí jak z pedagogické teorie, tak z vlastní tvorby, nebojí se nových trendů české i zahraniční kultury. A pokud se bojíte, že to nebude stát za to, máte zkušební lekci zdarma! Kreslírna to je prostě "výtvarka" na kterou by jste chtěli chodit!

zdroj:kreslirna.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji moc za všechny komentáře!