30 ledna 2012

Rozumíš jo? Aneb setkání s Antonínem Kratochvílem



 Díky Institutu Photogenia, u níž teď holduju statutem studenta, jsem měla možnost se zúčastnit 28.1.2012 akce Pro-Photogenia Day s Antonínem Kratochvílem, který se konal v Kongresovém centru v Brně.
Antonín Kratochvíl

Nyní už k věci, A.Kratochvíl je a great guy-borec, rozumíš?! Když přicházel, mysleli jsme si, že si snad za rohem šlehnul, anebo že si v místním baru dával whisky a zapíjel to vodkou (dost dobře si dokážete představit, jaké by to mělo následky),a poté co jeho první slova zněla nějak takto „ No to to víš, jako focení ve válce není žádná prdel, jednou jsem jeli na vlastní pěst čtyři, ty vole hned druhej den byly dva z nás mrtvý, jsem se málem posral, rozumíš jo? „, jen tak mezi řečí řekl, že nepije.
A.Kratochvíl prostě takovej je. S nikým si nebere servítky a je mu jedno co se o něm někde bude psát, klidně Vám do ksichtu v pálí to jeho “ty vole“!
  Setkání s tímhle tím člověkem byl jeden velkej zážitek, na mě udělal dojem, z jeho fotek cítíte atmosféru, prostě jakoby jste stáli na místě fotografa v centru dění!Jeho zážitky jsem lapala jedním dechem a nechápala jsem, že i přes to co všechno zažil je v celku normální. Nezapomenu na to, když vyprávěl jaksi v Iráku ráno vyšel na „procházku“ v černém oblečení a z tanku ho málem někdo zastřelil, pak ten voják vyšel ven: „Hej co to máš za hadry, vypadáš jak ty černý čur*ci co tady střílíme“ tak si Kratochvíl druhý den vzal žlutý svetr a prý radši značkový-Benetton :D
Po otázce, co ho vede k focení válečných fotografií, jen řekl „ Ty vole, na tohle se mě už taky někdo zeptal,tak sem prostě letos nafotil kalendář bab, rozumíš jo? „

Pokud Vás tenhle člověk zaujal jeho stránky a fotografie najdete na antoninkratochvil.com
V lednovém čísle časopisu Kraus s ním vyšel úžasnej rozhovor a lajk pro sledování zmáčkněte TADY!

Na fotce: Antonín Kratochvíl
Photo by Pc2photo
Na fotce : Nikita photography
Photo by Slečna fotografka


 Více fotografií z akce najdete na mé FB stránce ZDE!


xoxo :-* Slečna fotografka


2 komentáře:

  1. Mám ráda takový lidi. Co prostě řeknou, co chtěj říct.

    OdpovědětVymazat
  2. klobúk dole, ale to sú fotografi, oni sú zmýšlaním úplne niekde inde a možno práve preto ostávajú normálnými ...

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za všechny komentáře!