04 července 2015

Jsem už konečně dospělá?

Vždycky jsem si říkala, že nedospěju. Možná budu rozumnější, možná se budu umět postarat sama o sebe, ale pořád budu ta trhlá holka, co chodí na každou zábavu léta, bere si kvůli ni dovolenou a  tancuje do zbláznění. Pije rum a zapíjí to pivem.  Nevaří, netřídí odpad, nejí zeleninu ze zahrady, barví si vlasy, stačí jí pár drobných a moc ji na světě kolem sebe nezáleží.

Místo toho mám v Praze byt, kočku, která mi každý den dělá společnost, vlastním balkon s pár bylinkama, který musím zalévat, vlasy si nebarvím a používám jenom přírodní kosmetiku. Peru na 40°a žehlím na dvě tečky, bavím se s přáteli o tom na kolik perou oni a jestli vůbec žehlí a jestli při věšení prádla používají kolíčky. Pak se bavíme o tom jestli teďka jedou paleo, whole 30 a nebo raw, jestli taky jedí klíčky a dělají si domácí bazalkové pesto. Kde kupujou vajíčka, maso a jestli pro zeleninu choděj na trhy. Nad lidma okolo mě přemýšlím víc, než kdy dřív a když se jich ptám, jak se mají, tak mě to opravdu zajímá. Dobrovolně se učím anglicky, i když mě to nejde. Taky čtu knížky o psychologii. Chodím na procházky do lesa a hledám vnitřní klid. Doma si dělám filtrovanou kávu a kupuju jen plnotučný mlíko. S holkama nad ginem, rozebíráme, kde kupujeme podprsenky a proč nám neseděj džíny jako dřív. Slíbíme si, že začneme chodit běhat a taky plavat a nebudeme jíst vůbec sladký a pak si na to připijeme a všichni víme, že ještě dnes večer spořádáme bezlepkové kokosky. 

A jak se vlastně pozná průměrnej dospělej, kde je ta mez mezi "jsem ještě dítě" a "už jsem dospělá"? To pořád nevím a tohle rozhodně nedokazuje, že jsem vážně oficiálně dospělá , ale jedno vím jistě, trhlá holka budu pořád, i když možná trošku míň než dřív.









1 komentář:

Děkuji moc za všechny komentáře!