03 března 2016

Neznámé místo k žití



unsplush.com

Kdybyste museli žít na místě, kde jste ještě nikdy nebyli, kde by to bylo a proč?

Klidně všude.

Láká mě tolik míst, zajímá mě jak lidé žijí jinde, někdy bych nejraději vzala batoh a odjela na cestu kolem světa, ale z téhle komfortní zóny zatím nejde vyjít. Fascinuje mě všechno, profláknutý New York, Londýn, Paříž, Berlín, Tokio, Řím! Baví mě severské země, jenže představa, že žiju někde kde není slunce, by mne asi dohnala k šílenství.

Když to všecko vezmu kolem a kolem a vymažu tyhle blbosti co mě napadají, tak jsou vždy jen dvě místa, která mě vezmou za srdce. San Francisco a Texas. Dost rozdíl co? Miluju extrémy. Vysoké budovy, ruch ulice a pak najednou klid a ticho. Představuju si jak jedu po rozpálených ulicích San Francisca na kole, cítím svěží vánek a míhám jedno auto za druhým. Zastavuju u krajnice a opírám kolo o strom v ulici. Je jich tu spousty. (No vážně tam jsou, viděla jsem je na googlu a jezdí mezi nima i tramvaje, to musí být super. ) Večer přijíždím k tomu červenýmu mostu a užívám si západ slunce.

A pak si zas představuju jak mám na sobě kostkovanou košili a na hlavě klobouk. Cválám si to na koni a kolem mě nic a nikdo. Můžu jet kam chci, cítím něuvěřitelnou svobodu. 

Ale teď žiju v Praze a nevadí mi to. Naopak, jsme tady šťastná a zatím nechci žít jinde. Není to jen městem jako takovým, ale hlavně lidma, který tu mám. Takže i kdybych měla možnost žít v kterémkoli z měst bez lidí, který miluju by se z toho brzy stalo jen obyčejné místo. 

A kde byste chtěli žít vy? 


Inspiraci na tenhle článek u mě přistála v emailu od Reného Nekudy, kterýmu patří velký dík!

1 komentář:

  1. Napsalas to hezky. Taky bych ráda navštívila jiné země, ale vůbec nevím, kterou radši. Na sever bych jela kvůli polární záři. Do Švýcarska kvůli krajině. Do San Francisca už kvůli hippie kořenům. Asi kvůli jejich myšlenkám... A stejně lapím na řiti doma. :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za všechny komentáře!