09 září 2013

Vesničanka v Praze



Praha je velká...toť slova, která jsem dlouho používala jako výmluvu "Proč ne, do Prahy", po pár letech jsem tuto výmluvu vyměnila za výhodu a teď, když sedím ve svém novém bytě zjišťuji, že Praha je malá. 
Většina lidí, co jede jednou za rok na památky se Prahy bojí, že nastoupí do špatného vlaku metra nebo je nedejbože někdo okrade (pokud jste to tak neměli, tak vám závidím). Věřte nebo ne už po dvou dnech vám bude připadat metro nudné a stereotypní, velice rychle si na něj zvyknete a když blbě nastoupíte, jednoduše na další zastávce vystoupíte a jedete zpátky. Jo a tašku už taky nesvírám v náručí (teda pokud nejdu zrovna po Václaváku, nebo zamnou nestojí divnolidi). 

Tramvaje jsou pro mě stále trošku neznámou, ale díky super aplikaci v  mém chytrém telefonu (ha ha) jsem se zatím neztratila. 
A taky jsem vždycky nechápala, kam ty Pražáci pořád tak ženou, dávám to trošku zavinu jezdícím schodům a metru, když prostě vidíte že můžete jít ještě rychleji a dole zjistíte, že vám tam stojí metro, prostě začnete automaticky utíkat. 
Přiznávám se, už taky utíkám..
 Jo a poslední dodatek, mám pocit, že v Praze se naběhám o mnoho víc, než doma v Litomyšli, takže z toho vyplívá, Pražáci nejsou liný!


6 komentářů:

  1. vitej, ja jsem taky naplavenina .))))

    OdpovědětVymazat
  2. To já jsem v Praze rok a pořád neutíkám. Já si prostě pořád užívám ten luxus, že kamkoliv přijdu, za chvíli mi to jede.

    OdpovědětVymazat
  3. zvu tě na mou giveaway o balerýnky, končí už zítra.
    http://navesnici.blogspot.cz/2013/08/giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  4. napodobne v Londyne prejdem denne aj 20 km len tak a utekam stale na metro na autobus stale :D zvieram kabelku sem tam podla pocitu lebo you never know, cert nikdy nespi :D prajem vela stastia vo velkomeste :))

    Pavla
    siburn.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Taky utikam a navic v Londyne jezdi metro po 1 nebo 4 minutach ve spice. Kdyz me metro ujede pred ocima a dalsi jede az za 4 minuty tak jsem nervozni, proc to jede za takovou dobu? Kdo tady ma tak dlouho cekat? Vitej ve Velkomeste!!!

    David S

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za všechny komentáře!