23 března 2016

Jaro, je to v suchu!


Nevim jak vy, ale já už cejtim jaro úplně všude, což je asi normální, páč jaro je tady!! Po každý, když ráno vstávám a vidím sluníčko, mám chuť tančit a usmívat se a taky si vzít sukni a jarní bundu, čehož později hrozně lituju, že jo! Přece jen se tam ta nula na teploměru občas objeví. Ale už můžu s klidným srdcem nosit v batůžku sluneční brejle a občas si je dokonce i nasadit a pak už je to tutovka. Jaro, je to v suchu, zima už nemůže, zima už nemůže. 

Jenže každej den není posvícení a někdy to s úsměvem na rtech prostě nejde. Buď ráno leje jako z konve nebo jsem třeba v noci nemohla vůbec spát a nebo za to všecko může ta jarní únava. Co potom? Jak si udělat den hezčí i přes to všechno? 

Všechno začíná u budíku. Zvuk budíku tolik ovlivní náš den! Jistě znáte ten pocit, když ráno uslyšíte nějakej song a pak ho po celý den ne a ne vymazat z hlavy.
Takže! Dávejte si na budík písničky, které jsou povzbuzující a milujete je. Ale pozor! Měňte je a čím častěji, tím lépe. Nezprotíví se vám. Co třeba Be Ok od Ingrid Michaelson, Fireflies od OwlCityAny Way You Want It od Journey nebo profláknutá pecka Happy od Pharrell Williams (milujete ji, neříkejte že ne, nikdo vám to nevěří!)

Když už šmátráte po budíku a vypínáte ho, zapnetě si tam rovnou nějakej playlist. Já třeba miluju na Spotify Wake Up Happy, Have a Great Day nebo Song to Sing in the Car. Hudba zmůže moc, i když se probudíte rozespalý a utahaný, jakmile uslyšíte Walking On Sunshine, den se promění.
Hudba hraje, ale klidně zůstaňte chvíli ležet a jen se pořádně protáhněte a nebo v rytmu songu začněte tančit. Endorfiny se jen pohrnou!

A pak se vrhněte po vodě! Voda, voda, voda. Tolik omílané téma, co? Jenže ono na tom něco bude, začněte den vodou. Prostě to udělejte, třeba vás pak taky zázračně přestane bolet hlava.
Je super si každé ráno zpestřit nějakou změnou, aby se vám ty rána taky neomrzela, že jo. Otevřete si u snídaně místo sociálních sítí knížku, pozorujte lidi na ulici a zalévejte u toho květiny. Jeďte do práce úplně jinou trasou než obvykle nebo aspoň vystupte o zastávku dřív a zbytek dojděte, kupte si po cestě květiny na stůl a usmívejte se, to dělá nejvic! 


Rána jsou skvělá, jsou jen vaše, ty vám nikdo nevezme. 


2 komentáře:

  1. Tvoje nabitost z tohoto počasí z článku úplně srší! :D Happy jako budík od Pharrella zněla vždycky klukům z bytu, ve kterém jsem bydlela před tím, je pravda, že ten, komu hrála, se líbila a ti ostatní vyskakovali z kůže - a já se jim mohla smát. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Krásny článok! Tiež sa teším na jar. :) Takisto fotka sa podarila :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat

Děkuji moc za všechny komentáře!